Ingyenes nyári természetvédelmi szakmai táborok egyetemi hallgatóknak
2015. nyár, Zala megye

2015 nyarán “Természetvédelmi tréningek a zöld civil szektor önmegerősítésére európai jó gyakorlatok alapján” elnevezésű programunk keretében öt, egyenként egy hetes, eltérő tematika köré épülő, bentlakásos, teljes ellátást nyújtó természetvédelmi tábort szerveztünk. A táborok célja az volt, hogy a természetvédelmi/ökológiai szakirányon tanuló hallgatók gyakorlati készségei fejlődjenek, elhelyezkedési esélyeik növekedjenek, és biztosítva legyen számukra a hazai zöld civil életbe való bekapcsolódási lehetőség.  

A táborok időpontjai, tábortematikák:

A témakörökre kattintva elérhetőek a tananyagok, melyekben azokat az ismereteket, készségeket, kompetenciákat, gyakorlati tapasztalatokat és elméleti hátteret foglaltuk össze és tettük közkinccsé, melyek a nyári természetvédelmi táborok alkalmával váltak komplex és jól alkalmazható tudásanyaggá.

1. tábor: július 04 (szombat) – július 11 (szombat), Fajvédelem
2. tábor: július 13 (hétfő) – július 20 (hétfő), Élőhelyvédelem
3. tábor: július 22 (szerda) – július 29 (szerda), Ökoterápia, fenntartható kertek
4. tábor: augusztus 14 (péntek) – augusztus 21 (péntek), Tájvédelem, VidÉkességeink
5. tábor: augusztus 22 (szombat) – augusztus 29 (szombat), Kommunikáció és karrierépítés a természetvédelemben

Helyszín: Orosztony (Zala megye, Kis-Balatontól nyugatra 7 km), elhelyezés teljesen felszerelt vendégházban

A pályázás menete a következőképpen zajlott:

A jelentkezés feltételei:

Táboronként hét fő fogadására van lehetőség.
18 év feletti jelentkezőket várunk, egyetemi hallgatókat vagy frissen végzett (2014-2015) álláskeresőket.
Legyél a környezetügy mellett elkötelezett, önkéntes tevékenységet folytató személy, aki életpályáját a természetvédelmi területen képzeli el.

A kiválasztásnál előnyt élveznek a hátrányos helyzetű kistérségekben élő jelentkezők.

A jelentkezés módja:

Írásban, a Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges. email címre kérjük megküldeni a jelentkezési szándékot az alábbi pdf formátumú fájl mellékletekkel:
1) Rövid, pontokba szedett szakmai önéletrajz
2) Motivációs levél, amely nem haladja meg a szóközökkel együtt számolt 3000 karaktert

Tipp: A motivációs levélből és a CV-ből is tűnjön ki a bírálók számára egyértelműen a korábbi természetvédelmi tapasztalat, elhivatottság, a jövőbeli elképzelések és az önkéntesség terén szerzett tapasztalatok.
A motivációs levélben jelölje meg az Ön által preferált táborokat (pl. 1=fajvédelem, 2=tájvédelem, 3=ökoterápia, a többi tábor érdeklődési körömön kívül esik).

Jelentkezni a táborokra 2015. június 19. éjfélig van lehetőség!

Részvételi díj:

A részvétel ingyenes, és teljes költségtérítést tartalmaz (a tábor helyszínre való jutást a résztvevő állja)

A kiválasztás feltételei:

Amennyiben egy táborra többen jelentkeznek, mint a keretlétszám (7 fő), úgy a jelentkezőket a beküldött önéletrajz és motivációs levél minősége, tartalma alapján rangsoroljuk az egyes táborokra. Az összes tábor viszonylatában törekedni kell a jelentkezéseknek megfelelő ivararány megjelenésére.

Átláthatósági és etikai kódex:

1. Politikai függetlenség: A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány nem nyereségérdekelt civil természetvédelmi szervezet. Alapító okiratában szabályozott, hogy a mindenkori politikától és pártoktól függetlenül működik, nem csatlakozik egy párthoz sem, tőlük anyagi támogatást nem fogad el.
2. Támogatási összeg forrása: A jelen pályázat finanszírozása az Ökotárs Alapítvány (www.okotars.hu) közreműködésével a Norvég Civil Támogatási Alap által valósult meg. Pályázati azonosító szám: NCTA-2015-10871-E
3. Egyenjogúság: Az értékelést nem befolyásolhatja az etnikai, vallási, nemi hovatartozás, a szexuális irányultság, a kor és az anyagi helyzet. A fogyatékossággal élőket kitüntetett körültekintéssel segítjük, de pozitív diszkriminációt az értékelésénél esetükben nem alkalmazunk. A mozgásukban vagy érzékszerveikben súlyosan korlátozott személyek jelentkezését a program természete (sok terepmunka) miatt mérlegelnünk kell.
4. A résztvevőktől regisztrációs díj szedése tilos!
5. Átláthatóság, nyíltság: A program minden részlete a www.gyongybagoly.hu oldalon olvasható.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Supremo Hosting
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB