2016 Zöld OT

Időpont: 2016. április 29 - május 1.
Helyszín: Őriszentpéter 

http://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/2016-2/ot-2016-kezdolap/

Az idei Zöld Országos Találkozóval személyes célunk volt, hogy minél több ember felé kommunikálhassuk a zöld civil szektor önerősítéséről szóló beszélgetéseink eredményeit és felhívjuk a figyelmet az egyes problémákra. Célunk volt továbbá, hogy a nyitott tér nevű rendezvényen beszélgetésre invitálhassuk a megjelenteket.

A „nyitott tér” program keretein belül hat előre kiválasztott, a zöld civilség fejlődésének lehetőségeit taglaló kiscsoportos beszélgetésekre került sor, melyen Alapítványunk is helyet kapott. Az érdeklődők választhattak, hogy melyik műhelymunkán szeretnének részt venni. Az így kialakult 10-15 fős csoportoknak kétszer 45 percük volt, hogy megoszthassák gondolataikat, javaslataikat egymással. Végezetül a barinstorming-ok eredményeit a nagyközönség előtt is röviden be kellett mutatni. Nem ért minket váratlan fordulat az ötletelések során, ugyanis szinte ugyanazon problémák és kérdések kerültek felszínre, melyeket a 10 alkalmas kerekasztal beszélgetéseink alkalmával már tapasztaltunk. Ugyanakkor megerősített bennünket abban, hogy amin az elmúlt egy év alatt dolgoztunk, az a zöld civilség munkáját nagyban segítheti. Örömmel hallgattuk, hogy többen személyes ügyként tekintenek erre a témára. Reméljük, hogy a szervezetek többségében már ott lakozik a változni akarás szikrája.

 

 

 

2015 Zöld OT

Időpont: 2015. április 24., péntek 21-23 óra
Helyszín: Tokaji Ferenc Gimnázium aulája és termei
http://zoldcivil.hu/orszagos-talalkozo/program/kiemelt-szimpoziumok/A Tokajban megrendezett 2015-ös Zöld OT kiemelt szakmai szimpóziumának keretében a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány konzultációt kezdeményezett a hazai természetvédelmi szervezetek szektorális megerősítéséről. Bemutatásra került a “Természetvédelmi tréningek a zöld civil szektor önmegerősítésére európai jó példák alapján” (NCTA-2014-10871-E) című projekt. A program során hat közösségfejlesztő vett részt kéthetes izlandi képzésben akik Zala megyei táborokban fogják hasznosítani új ismereteiket. A résztvevők közül Patkó László és Horváth Janka számolt be kinti tapasztalataikról.  A szekció részeként a DemNet részéről Király Hunor tartott előadást a civil szervezetek forrásteremtési stratégiáiról, majd Sípos Katalin mutatta be a WWF Zöld Generáció programját.

Természetvédelem-védelem: Szektorális önmegerősödés a felsőoktatástól az innovatív pályázati forrásteremtésig

Magyarországon a zöld szektor – kiemelve a zöld civilséget, megerősödése várat magára. Egymással szembemenő folyamatok érzékelhetőek Európában: miközben a természet- és környezetvédelmi diplomák száma sokszorozódik, addig a munkaerőpiac felvevőképessége nem bővül. Ezzel párhuzamosan az európai államok többségében a zöld civil szféra központi finanszírozása gyorsabb ütemben csökken, mint ahogy alternatív forrásokra lehetne találni. Emiatt lényeges, hogy a zöld szektor saját magán segítsen, és szektorális szintű változások előidézésével saját helyzetét megerősítse. Az előadásban jó példákon keresztül mutatnák be, hogy látszólag távoli pénzforrások hogyan fordíthatóak a zöld szektor egészének megerősítésére (pl. külföldi tréningek, mobilitások, innováció transzferek), továbbá hogy milyen változások szükségesek a zöld karrier építésében a sikeres elhelyezkedéshez
A szimpózium  arra biztatta a zöld szervezeteket, hogy a projekt alapú gondolkodást egészítsék ki a szektor egészét támogató akciókkal.
 
Levezető: Dr. Klein Ákos (Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány ügyvezető)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Supremo Hosting
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB