1% – 2016 AKTUÁLIS

18090343-1-20

A Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány egyik legbiztosabb, kifejezetten bagolyvédelemre fordítható éves bevétele a lakossági személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása. A hozzánk befolyó 1% bevétel évről-évre nő, jelezve, hogy szervezetünk ismertsége és a belénk vetett bizalom is nő. Célunk, hogy elérjük az 1 millió Ft-os összeget, amely biztos alapot biztosítana a gyöngybagolyvédelemre és a sérült baglyok mentésére, ápolására.

 Jó tudni az 1%-ról

- 2015-ben az adózó polgárok fele nem törődött az 1% kiutalásával, pedig semmibe sem került volna. Így 7 milliárd forint nem jutott el a civil szervezetekhez!

- Minden újabb felajánlás átlagosan 4000 Ft-ot jelent, amely elegendő négy bagolycsalád ellenőrzésére, egy költőláda deszkáira, vagy egy elütött bagoly megmentésére

- Az 1% elszámolását szigorú szabályok kötik. Ön is ellenőrizheti, hogy szervezetünk mire költötte a felajánlásokat.

 

A felajánlásokból hozzánk kerülő összeg jelentős tétel szervezetünk fennmaradása szempontjából. Kérjük, ön is nyilatkozzon személyi jövedelemadója 1%-ról a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány javára. Elektronikusan és papíron is megteheti.

Az eddigi 1% bevételekről és felhasználásról átlátható kimutatást talál itt!

Ha még papíron végzi bevallását, itt tájékozódhat.

Terjessze szóróanyagunkat 2016-ban!

Adószám: 18090343-1-20

 

Nem pénzbeli

A természetvédelmet, így a gyöngybagolyvédelmet is nagyon sok úton-módon lehet segíteni. Sokszor az a téves elgondolás alakul ki az emberekben, hogy a természetvédelmi szervezetek egyedül az anyagi támogatásnak örülnek. Mi szeretnénk ezt a félreértést eloszlatni. Álszent kijelentés lenne azt mondani, hogy nincs szükségünk anyagi támogatásra, hiszen programjaink megvalósítása pénzfedezet nélkül nem megvalósítható. Ugyanakkor sok egyéb mód nyílik egy természetvédelmi cél megvalósításának támogatására, amely nem pénzbeli juttatás, mégis nagy segítséget jelent egy szervezet hatékony működésében.

A következő sorokban szeretnénk ötleteket adni, hogy milyen úton lehet a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány munkáját segíteni, akár anyagi áldozatvállalás nélkül is.

Kétkezi segítségnyújtás: Ha szeretne ténylegesen bekapcsolódni munkánkba, és nem, mint külső támogató, hanem mint az Alapítványt ténylegesen működtető személy szeretne tenni a természetvédelemért, ennek örülnénk a legjobban. Az önkéntességről és a csatlakozás módjáról itt olvashat részletesebben.

Alapanyagok: Alapítványunk sok védelmi intézkedéshez használ építkezési és barkács alapanyagokat, úgy mint: deszka és fűrészáru, OSB lap, szög és facsavar, homok, sóder, cement, tégla, nádfonat, kerítésdrót, műanyag háló, kátránypapír, fagerenda stb.

Irodai eszközök: A mindennapos adminisztráció során és a szemléletformálásra fordított munkánk során sok irodaszer fogy. Így mindig örülünk az alábbiaknak:borítékok, géppapír (lehetőleg „újrapapír”), postai bélyeg, nyomtató patron, írható CD és DVD, tűzőgép, iratdossziék, lefűzőtasakok stb.

Szerszámgépek, kézi szerszámok: Védelmi intézkedéseink zöméhez sok szerszámgépet használunk, úgy mint: kézi körfűrész, dekopír fűrész, akkumulátoros csavarozó és fúrógép, sarokcsiszoló, fogók, kalapácsok, csavarhúzók, reszelők, hosszabbító, pormaszk és védőszemüveg, védősisak, alumíniumlétra stb.

 

Pénzbeli

Alapítványunk működtetése és szerteágazó tevékenysége sok kiadással jár. E kiadásokat a pályázati szerencse ingadozásaitól függően tudjuk finanszírozni. Ugyanakkor számtalan olyan szükséges kiadás lenne amelyekre nem sikerül pályázati forrást teremteni. Emiatt a legapróbb anyagi hozzájárulásnak is megvan a helye. Néhány bagolymentő tevékenységünk átlagos költségét írtuk le az alábbiakban, amely segíthet eldönteni, mit kíván támogatni.

1 100 FtEgy fogságban született gyöngybagolyfióka felneveléséhez szükséges táplálék költsége

2 000 Ft – Egy felnőtt sérült gyöngybagoly féléves tartási költsége

2 500 Ft – Egy vadon talált sérült gyöngybagoly átlagos szállítási költsége

10 000 Ft - Egy vadon talált sérült gyöngybagoly teljes kezelési költsége a lehetséges szabadon engedésig

11 000 Ft – Elárvult gyöngybagolyfészekalj fiókáinak elhelyezése megfelelő gyöngybagoly családokhoz

 

Tetszőleges összeg az alábbi célokra:

Sérült gyöngybaglyok kezelésére létrehozott telep fenntartására, fejlesztésére

Környezeti nevelési célra (iskolai előadások, bemutatók, táborok)

Programmegvalósításra (terepi gyöngybagolyvédelmi munkák, felmérések)

Általános működési célra (irodai szerek, eszköz beruházás, bérköltség)

 

Felajánlását kényelmesen megteheti a honlap jobb felső sarkában lévő PayPal ablakban

Vagy kérjen tőlünk sárga csekket!

Vagy utaljon közvetlenül a Gyöngybagolyvédelmi Alapítvány OTP számlaszámára 11702036-20655705

 

Eddigi támogatóink

Köszönjük mindazok támogatását, akik felajánlásaikkal támogatták munkánkat! Csatlakozzon Ön is cégével támogatóink táborához!
Budapest Bank Budapestért Alapítvány, Dunacolor Kft., ECC Hungary Bt., Európai Unió Leonardo da Vinci Lifelong Learning Programme, Fejér Megye Közgyűlése, Formal Bt., Fõvárosi Közgyűlés, Független Ökológiai Központ, Gemenc Rt., Gyermek és Ifjúsági Alapprogram, Közép- és Kelet-Európai Regionális Környezetvédelmi Központ, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Meskó és Társa Bt., Művészeti és Szabadművelõdési Alapítvány, Nemzeti Civil Alapprogram, Ökotárs Alapítvány, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány, Somogy Megyei Közgyűlés, Soros Alapítvány, Tempus Közalapítvány, Wector-Scope Kft.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Supremo Hosting
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB