Mit tegyünk, ha találunk egy bagolyfiókát?

A legtöbb városi parkban költenek macskabaglyok, vagy erdei fülesbaglyok. A fiókák a kikelést követő hetekben kimásznak a fészekből, és a környező fákon szóródnak szét. Ennek egyik oka, hogy így a ragadozók nem tudják elpusztítani az egész fészekaljat. A másik fontos dolog, hogy a fiatalok ágról-ágra ugrálva gyakorolják a repülést, erősítik izmaikat. A szülők ekkor még folytatják az etetésüket. Hogy megtalálják őket, a fiókák éjszakánként hangos sipító hangon koldulnak élelem után. Általában csak ilyenkor szerzünk tudomást arról, hogy baglyok költenek a közelünkben. Ahogy a fiókák erősödnek, ügyesednek, ők maguk is próbálnak vadászni, de a szülők mindaddig folytatják az etetésüket, amíg azok éles hangjukon ezt kérik.

Fontos tehát, hogy ha egy kisbaglyot találunk az egyik fa tövében, és egészségesnek látjuk, a legjobb számára amit tehetünk vele, hogy feltesszük egy ágra, amit elérünk. Az este leszállta után megpróbál majd feljebb jutni, és így a szülők is folytathatják az etetést.

A fiatal madaraknak a túlélésük szempontjából a legjobb, ha természetes módon nőnek fel!

A fióka kézből történő felnevelése mellett csak akkor kell döntenünk, ha az még túl fiatal, magatehetetlen, vagy pedig sérült madár. Ebben az esetben, kérjük értesítsenek minket ügyeleti számunkon.

Nem csak a baglyok alkalmazzák ezt a stratégiát. A feketerigó fiókái szintén kiugrálnak a fészekből, és a közeli bokrok alatt húzódnak meg, ahol a szülők folytatják etetésüket.

Tehát nem kell feltétlenül begyűjtenünk minden földön talált, és már elég mozgékony madárfiókát!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Supremo Hosting
Top UK Bookmakers b.betroll.co.uk betfair
How to get bonus http://l.betroll.co.uk/ LB